Image

CategoriaA1

Descrierea Categoriei

Motociclete din categoria A1 fără ataş, cu o putere a motorului de maximum 11 kw şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kw/kg, care poate atinge o viteză de cel puţin 90 km/h;

Dacă motocicleta este acţionată de un motor cu ardere internă, capacitatea cilindrică a motorului trebuie să fie de cel puţin 115 cmc;

Dacă motocicleta este acţionată cu un motor electric, raportul putere/greutate al vehiculului trebuie să fie de cel puţin 0,08 kw/kg.

Condiții de înscriere

 • Vârsta minimă de la care se poate începe școala pentru categoria A1 este de 15 ani și 9 luni iar când se împlinește vârsta de 16 ani se poate susține examenul.
 • Orice cursant trebuie să fie apt din punct de vedere psihologic și medical.
 • Cursantul să nu fi fost condamnat pentru infracțiunile prevăzute la Art.24 din O.U.G. 195/2002
 • Buletin de Identitate / Carte de Identitate
 • Semnarea contractului de prestări servicii.

Pregătire practică

Acest stagiu are alocat 26 de ore în cazul în care, candidatul, nu posedă permis de conducere sau este posesor de permis de conducere pentru alte categorii în afară de AM.

În situația în care candidatul deține permis de conducere categoria AM de mai puțin de 2 ani, stagiul alocat va fi de 20 ore respectiv dacă deține permis de conducere categoria AM de mai mult de 2 ani este de doar 10 ore. (în toate cazurile combustibilul este inclus).

Examentul Auto

Examenul pentru obținerea permisului de conducere constă în susținerea unei probe teoretice de verificare a cunoștințelor, respectiv în rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări, în 20 de minute, cu minim 17 răspunsuri corecte pentru promovarea acestui examen și a unei probe practice de verificare a aptitudinilor și comportamentului, corespunzătoare categoriei de permis solicitate, împreună cu un examinator din partea DRPCIV.

Acte necesare dosar

 • Cerere tip gratuită de la sediul Școlii de Șoferi "RARES SCHOOL";
 • Aviz psihologic valabil 6 luni conform art. 5 din norme;
 • Fișă medicală auto valabilă 1 an;
 • Certificat de cazier judiciar cu mențiunea "examen auto" valabil 6 luni;
 • Copie dupa buletin de identitate / carte de identitate;
 • Fișă de școlarizare realizată la sediul şcolii;
 • Taxă permis 89lei.

Pregătire teoretică

Include 14 ore legislație rutieră, 2 ore legislație specifică, 4 ore conducere preventivă și ecologică, 2 ore de prim-ajutor și 2 ore pentru cunoașterea și întreținerea motociclului dacă candidatul, nu posedă permis de conducere sau este posesor de permis de conducere pentru alte categorii în afară de AM.

În situația în care candidatul deține permis de conducere categoria AM cu vechime minimă de 2 ani, timpul în care efectuează pregătirea teoretică este de 7 ore legislație rutieră, 1 oră legislație specifică, 2 ore conducere preventivă și ecologică, 1 oră de prim-ajutor și 1 oră pentru cunoașterea și întreținerea motociclului.

Pregătire suplimentară

Dacă elevului îi sunt necesare ore suplimentare, acestea vor putea fi introduse în cadrul pregătirii. Aceste ore se plătesc separat.

Rata de promovabilitate: în cazul acestei categorii rata de promovabilitate este de 98%.

Image

ÎNVAȚĂ SĂ CONDUCI UȘOR!

©2022 Școala de Șoferi RARES SCHOOL 

Mun. Slobozia, Bulevardul Matei Basarab, nr. 77, MB6 - PARTER

Tel.: 0760278919
       0764647701
       0735060627

gruprares@yahoo.com

Abonare newsletter

Obțineți cele mai recente actualizări și oferte

Vă rugăm să completați câmpul obligatoriu.